Workshop Vedische astrologie Deel 2

Docent: Wil Burgmans

91.00

Interpretaties Vedische astrologie. Mogelijkheden en kansen. Voorspoed en tegenslagen. Welke planeten hebben waar in ons leven invloed? Hoe stap voor stap te interpreteren.

Deze lezing is al geweest. U kunt niet meer boeken.
Code: ASTRO2 Categorie:

Beschrijving

Hoe kunnen we gebeurtenissen en eigenschappen van mensen duiden? Hoe kunnen we de persoonlijke ontwikkeling van de levensloop en eventuele verrassende wendingen daarin belichten en begrijpen? De Vedische Astrologie, ook Jyotish – innerlijk licht – genoemd, biedt hiervoor een eigen perspectief.

De planeten (graha’s) en hun beweging vertegenwoordigen wetmatigheden die op diverse niveaus van de schepping, ook in de mens zelf, tot uitdrukking komen. Een horoscoop, een plaatje van de planeetstanden, wordt benut voor meer inzicht hierin en meer licht op iemands leven, voor een betere toekomst. Als horoscoop wordt meestal de horoscoop bij het begin van iemands leven, de geboorte, gebruikt.

Elk aspect van het leven kan belicht worden: je tendensen, je gezondheid, talenten, beroepsmogelijkheden, spirituele ontwikkeling, relaties,  etc. Het is ook een middel voor meer zelfinzicht.
Principes uit de Ayurveda zijn ook een deel van Jyotish.

Binnenkort geeft dhr. Wil Burgmans enkele workshops.

De workshops zijn een eerste aanzet voor het maken van interpretaties. Je leert de basisbeginselen en maakt kennis met de ‘bouwstenen’ van een horoscoop. Daarbij worden de navagraha (9 planeten), de rashi’s (dierenriemtekens), de bhava’s (de huizen), en de nakshatra’s (sterrenstelsels) en hun onderlinge verhoudingen besproken. Het dasha systeem voor inzicht in heden, verleden en toekomst komt aan bod, en ook een kennismaking met de persoonlijke Panchang, 5 speciale relaties tussen zon en maan.

Bij alle workshops dient de algemene persoonlijke horoscoop steeds als uitgangspunt.

Deelnemers kunnen hun eigen horoscoop laten maken, die dan eventueel bij oefeningen tijdens de workshop gebruikt kan worden.

Workshop 1: 4 September, 13.30-17.30 uur: Overzicht en uitgangspunten Vedische astrologie. Praktische oefening.

Workshop 2: 25 September, 13.30-17.30 uur: Interpretaties Vedische astrologie. Mogelijkheden en kansen. Voorspoed en tegenslagen. Welke planeten hebben waar in ons leven invloed? Hoe stap voor stap te interpreteren.

Workshop 3: 6 November, 13.30-17.30 uur: Interpretaties Vedische astrologie, heden, verleden, toekomst. Wanneer  zijn welke planeten van invloed en wat betekent dit voor (mogelijke) ontwikkelingen en gebeurtenissen in het leven.

De workshops vormen een geheel. Men dient de workshops in volgorde te doorlopen. Heeft men in het verleden al workshop 1 gedaan, dan kan men nu verder gaan met workshop  2. Bijdrage per persoon per workshop: €91 euro inclusief BTW. Maximaal 8 deelnemers.

Wil Burgmans

Wil Burgmans werd in 1953 geboren in Udenhout in Noord Brabant. In 1979 studeerde hij af als psycholoog. In 1988 heeft hij kennis gemaakt met Jyotish, wetenschap van het Licht, ook wel vedische astrologie genoemd.
Na een intensieve opleidiing in de methode van Jyotish in 1988 heeft hij zich vooral via zelfstudie en het lezen van ayurvedische horoscopen verder ontwikkeld. Wil Burgmans geeft ook regelmatig workshops in de vedische astrologie (astroveda) en maakt hiertoe gebruik van het programma Parashara’s Light.

Zie ook: www.muni108.nl. Voor een consult neemt u contact op via wburgmans@gmail.com.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.