Beschrijving

Beschrijving

De Ayurvedische benadering van de 13 Srotas. (Engelstalig!)

This series of lectures has a different setup. Until now, the indication was the starting point. Now the lesson material is approached from the Srotas. In the first lecture, disorders are discussed that are related to the Prana Vaha Srotas (The channels that carry Prana, the breath and the vital force) and shall cover the following points:

  • Heart health and disorders
  • Lung health and disorders
  • Kasa (coughing, cold and allergies due to seasonal variations)
  • Shwasa (bronchial asthma)
  • Ear, nose and throat disorders

Naveen Gupta, an Ayurvedic Physician, born, brought up and qualified in India, now practicing as an Holistic Therapist and Lecturer in Europe will present an in-depth overview on Ayurveda: Nutrition, Lifestyle, Herbs and Therapies to combat Obesity.

Deze lezing is in het Engels!
This lecture will be in ENGLISH.

Accreditatie bij de KTNO onder nr. K10539 (1,5 ECTS)
Docent: Naveen Gupta
Prijs: €20,-
Datum: Zaterdag 19 februari 2022
Tijden: 10:00 uur – 17:00 uur (indicatie)
Locatie: Naar keuze, via ZOOM

Vd. Naveen Kumar Gupta

Wie is Vaidya (B.A.M.S. Ind.) Naveen Gupta?

Vd. Naveen Gupta werd geboren in Delhi, India, in 1960 en begon op de vroege leeftijd van 16 jaar Ayurveda te studeren aan het oudste Ayurveda Instituut in India bekend als 'Ayurvedic and Unani Tibbia Medical College'. In 1983 behaalde hij zijn graad van Bachelors of Ayurvedic Medicine and Surgery B.A.M.S. met onderscheidingen in klinische vakken aan de Universiteit van Delhi met een gouden medaille.

Professionele achtergrond

Naveen Gupta beoefent Ayurveda al 4 decennia, sinds het jaar 1984, waarvan de eerste 2 decennia in New Delhi en de laatste 2 decennia in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Hij heeft een diepe belangstelling voor het hele scala van Vedische geneeskunsten, wetenschappen en technologieën voor het bereiken van de hoogste kwaliteit van gezondheid en bewustzijn. Hij leerde Maharishi Mahesh Yogi's Transcendente Meditatie Techniek in en ontving trainingen in subtiele en diepgaande inzichten van Maharishi AyurVeda aan de Maharishi European Research University in Nederland.

Specialiteiten op Ayurveda gebied

Naveen Gupta is gespecialiseerd in Nadi Vidya, polsonderzoek, Dravya Guna, kruidenleer en goddelijke kruiden van moeder natuur, Marma Shastra, het in evenwicht brengen van energieën van 107 vitale punten in de menselijke fysiologie, Vedische psychotherapie voor geestelijke gezondheid en emotioneel welzijn, en PanchaKarma, ontgiftings-, verjongings- en regeneratietherapieën.

Hij geeft Master Classes AyurVeda in Lelystad, Brecht, Genève en Londen. Aan zowel Ayurveda Practitioners als ook aan vakgenoten uit de medische sector geeft hij cursussen over Ayurveda-kruidenleer, diagnostiek en geneeskunde.

Contact met Vd. Naveen Gupta

Naveen Gupta is beschikbaar voor een Ayurveda consult en één-op-één privé coaching sessies over de polsdiagnose, over Marma punten en over Samskaras (bij het leven horende overgangsrituelen), en hij is te bereiken via onderstaande contactgegevens.

Adres: Eyndovensteenweg 44, 2960 Brecht, België

Mail ids: ayurveda108@gmail.com & drgupta.london@gmail.com

WhatsApp & Ph: +44 7902 560 398

Homepage: www.bhakti-ayurveda.com