Terugkomdag Basiscursus deel 1 en deel 2

Docent: Coen van der Kroon AP

25,00

Start: 23 november 2024 Van: 10:00 tot 17:00
×

Terugkomdag Basiscursus deel 1 en deel 2 #1

25,00
Code: 50 Categorieën: , Taal:

Beschrijving

Terugkomdag Basiscursus deel 1 en deel 2

zaterdag 23 november 2024, 10:00 – 17:00 uur te Lelystad.

Heb je na het succesvol afronden van de e-Learning Ayurveda Basiscursus Deel 1 of van Deel 1 én 2, dan is er een terugkomdag met de docent, Coen van der Kroon.

Hierbij kun je:

 • Vragen stellen over de stof zoals besproken in Deel 1 van de basiscursus
 • Vragen stellen over de stof zoals besproken in Deel 2 van de basiscursus, mits je ook die hebt afgerond, en als alle vragen over Deel1 zijn afgehandeld
 • Algemene beginnersvragen stellen over Ayurveda, als daar nog tijd en ruimte voor is binnen deze sessie

 NB: voor overige vragen is dit niet de aangewezen plaats en (cursus) omgeving, maar zal de docent verwijzen naar andere lezingen en trainingen.

Ter verduidelijking van bovenstaande:

Het doel van deze Ayurveda basiscursus voor therapeuten, deel 1 en deel 2, is:

– voldoende kennis opdoen om mee te kunnen doen aan andere basis- en gevorderden Holisan lezingen en seminars over specifieke onderwerpen (aandoeningen, behandelmethoden, etcetera): bij vragen over gevorderde onderwerpen die buiten de thema’s van de basiscursus deel 1 en deel2 vallen, zal Coen van der Kroon vaak doorverwijzen naar deelname aan lezingen en trainingen voor gevorderden

– ‘beginners’ op ayurveda gebied kennis laten maken met basisbeginselen ayurveda met daaraan verbonden bepaalde toegankelijke Holisan producten]: bij vragen over gevorderde onderwerpen die niet in deel 1 en deel 2 besproken zijn, zullen in vele gevallen de antwoorden kort en doorverwijzend zijn

– therapeuten die zich beginnend begeven op Ayurveda gebied, kennis te laten maken met Ayurveda producten van Holisan, en daarbij een aantal richtlijnen aan te reiken op grond waarvan betere keuzes gemaakt kunnen worden: de medische en farmacologische aspecten van Ayurveda vragen een lange en intensieve studie, en vragen op dit gebied kunnen dus slechts indicatief beantwoord worden in deze ‘vragen-moment’ sessie

Instap e-Leerlijn-traject, ofwel een basiscursus in 2 delen:

Een online en interactief cursustraject om adequaat en snel de basisbeginselen van Ayurveda te leren kennen.

“Ayurveda (als aanvulling) voor jouw praktijk”

Lesmodules in dit leerlijn-traject:

 • Ayurveda – Basisbeginselen 1
 • Ayurveda – Basisbeginselen 2

Na het succesvol volbrengen van deze leerlijn (d.w.z. het met goed gevolg afleggen van de twee lesmodules), kun je meedoen aan alle gevorderde, klinische gerichte, Ayurveda lezingen en seminars (specifieke pathologieën, remedies en behandelingen in de praktijk). Deze lezingen en seminars worden gegeven door Ayurveda experts, waaronder zowel Ayurvedische vaidyas (met BAMS titel) als Ayurveda practitioners/therapeuten, met veel kennis en ervaring op dit gebied.

De onderwerpen per lesmodule:

Ayurveda – Basisbeginselen 1 “Ayurveda voor jouw patiënten”

 1. de basisbeginselen van ayurveda: de drie doshas
 2. ayurveda als gezondheidsmodel en preventieve zorg
 3. ayurvedische constitutie: de dosha-typen
 4. ayurvedische voeding, spijsvertering en microbioom
 5. ayurvedische leefstijl, seizoenen en chronobiologie
 6. ayurvedische huidverzorging en massage

Ayurveda – Basisbeginselen 2 “Ayurveda middelen voor jouw patiënten”

 1. de basisbeginselen van ayurveda: de zeven dhatus (lichaamsweefsels)
 2. de basisbeginselen van ayurveda: de 16 srotamsi (fysiologische systemen in het lichaam)
 3. ayurvedische farmacologie en fytotherapie
 4. ayurvedische ziekteleer: een dynamisch systeem
 5. ayurveda en holistische behandeling & bio-engineering
 6. de rol van ayurvedische kruiden en remedies

Achtergrond bij het aanbieden van deze online basiscursus voor therapeuten:

Indien jij je wilt inschrijven voor een Holisan Ayurveda lezing met een specifiek onderwerp, is het belangrijk dat je voldoende basiskennis van Ayurveda hebt, om teleurstellingen (voor jezelf of voor andere deelnemers…) te voorkomen.

Wanneer heb je voldoende basiskennis in huis om aan Holisan Ayurveda lezingen deel te nemen (deze voorwaarden vind je ook bij het aanmeldingsproces voor een Holisan lezing)?

Als je:

 1. Een Ayurveda praktijk hebt en al Ayurveda therapeut of practitioner werkt, of
 2. Als je een student aan een Ayurveda opleiding of training/cursus bent, of
 3. Als je deel genomen hebt aan de Holisan lezingen Ayurveda Basiskennis 1 & 2 (voorheen op locatie en iedere lezing hooguit 1 of 2 keer per jaar)

Vind je jezelf niet terug in de bovenstaande voorwaarden, dan is er vanaf nu de mogelijkheid om op ieder moment dat het jou uitkomt, online en in eigen tempo, de cursussen Ayurveda Basiskennis 1 & 2 te doen. Met een afrondingsbewijsje daarvan kun je je inschrijven voor de Holisan Ayurveda lezingen. Lees echter ook dan de beschrijvingen van die lezingen heel goed door, want sommigen daarvan zijn echt voor gevorderde beoefenaars van klinische Ayurveda.

Wil je meer weten, of heb je nog twijfels over je aanmelding voor een lezing, neem dan even contact met ons op.

Even een voorbeeld ter verduidelijking:

 • Je wilt je graag inschrijven voor de lezing Ayurveda en kinderaandoeningen, maar je voldoet niet aan een van de hierboven genoemde drie voorwaarden, en de lezing is over 2 maanden;
 • Meld je dan eerst aan voor de online cursus Ayurveda Basiskennis 1, en rond die af (in je eigen tempo), en doe vervolgens – op een zelfde manier – de online cursus Ayurveda Basiskennis 2;
 • Meld je vervolgens ook aan voor de (gevorderde of specifieke) Ayurveda lezing van jouw keuze, en geef daarbij aan dat je de online cursussen Ayurveda Basiskennis 1 & 2 met succes hebt afgerond.

NB: met een zekere regelmaat zijn er online of op locatie vragen-dagen/dagdelen voor als je nog vragen hebt of verdieping zoekt, naar aanleiding van de online cursussen Ayurveda Basiskennis 1 & 2. Deze dagen zijn geheel optioneel en vrijblijvend, en je vind ze vermeld in de Holisan lezingen agenda.

Coen van der Kroon AP

Wie is Coen van der Kroon?

Coen van der Kroon studeerde in 1989 af in de Klassieke Talen met een scriptie over de Griekse Hippocratische geneeskunde in vergelijking met de Oosterse geneeskunde. Daarna verdiepte hij zich in verschillende natuurlijke geneeswijzen, waaronder ayurveda.

In 2005 heeft Coen van der Kroon The Academy of Ayurvedic Studies (AAS) opgericht, als onderafdeling van The European Institute of Vedic Studies, Frankrijk (geleid door Atreya Smith). De AAS is in 2017 opgegaan in Delight Academy | Ayurveda, en die is in 2023 omgedoopt naar Ayurveda Academy The Netherlands. De academie biedt een deeltijd 4-jarige beroepsopleiding in Ayurveda op Bachelor niveau. Coen is momenteel programmadirecteur en maakt deel uit van de faculty van deze academie.

In de afgelopen 15 jaar heeft Coen van der Kroon tientallen artikelen over Ayurveda & Yoga geschreven voor diverse tijdschriften, een inleidend boek over Ayurveda, alsmede een 450 pagina's tellende correspondentiecursus over ayurvedische basisprincipes. Hij doet onderzoek en werkt aan een boek over ghee en aan een boek over Ayurveda en Yoga. Binnenkort komen meerdere boeken van hem uit, gekoppeld aan een uitgebreide online cursus ayurveda.

Van 1999 tot 2002 heeft Coen van der Kroon Ayurveda gestudeerd aan het Ayurvedic Institute bij Dr. Vasant Lad, in de VS en in India. Tijdens en na die periode liep hij enkele stages in India om meer praktijkervaring op te doen. Hij heeft ook gestudeerd bij gerenommeerde leraren op het gebied van Ayurveda en Yoga, zoals Dr. David Frawley, Dr. Sunil Joshi, Dr. Robert Svoboda, Dr. Vijith Sasidhar, Dr. Alaknanda Rao, en Vaidya Atreya Smith, die allen (gast)docenten zijn bij Delight Academy | Ayurveda.

Al sinds 2001 werkt Coen free lance voor Holisan, waar hij artikelen en productinformatie schrijft, onderzoek doet, en lezingen en cursussen geeft over specifieke ayurvedische onderwerpen.

Persoonlijke homepage: www.ayurvedicstudies.nl

Academy homepage: www.ayurvedanetherlands.com

Andere suggesties…

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.