Ayurveda en Seksualiteit (via ZOOM)

Docent: Jaqueline Snelder AP

15,00

Deze lezing is al geweest. U kunt niet meer boeken.
Code: SNELDER13062020 Categorie:

Beschrijving

Let op: Deze lezing zal plaatsvinden op afstand via ZOOM i.v.m. het corona virus

Zelfkennis is het doel van Ayurveda.

Durf je over seksualiteit te spreken met je cliënt en hoe doe je dat?

Wat heeft Ayurveda met seksualiteit te maken?  Hoe kun je de Ayurveda leefregels in de huidige tijd zien? Hoe kan je via Ayurveda natuurgeneeskunde je seksuele functioneren ondersteunen? En wat kom je tegen op psychologisch vlak als het over seksualiteit gaat? Waar lopen mensen tegen aan als het over seksualiteit gaat en durf je deze thema’s met je client te bespreken en waarom dit belangrijk is.

Daarover gaat deze lezing in combinatie met Ayurveda.

Zelfkennis is het doel van van Ayurveda. Door jezelf steeds meer te begrijpen is het mogelijk innerlijke vrijheid te ervaren. Deze processen van inzicht zijn ‘levende’ processen. Ze gaan gepaard met energie en het ervaren van een goede gezondheid. Het ‘jezelf goed voelen’, lekker in je vel zitten, zowel geestelijk als lichamelijk. Deze levensenergie is onverbrekelijk verbonden met de seksuele levensenergie. Hierdoor zijn we immers ontstaan. En deze essentie van levenskracht is nog steeds in ons aanwezig. Deze stuurt alle processen in ons lichaam aan.

Als onze seksualiteitsbeleving op een heel laag pitje staat, of als er angsten of pijn zijn omtrent seksualiteit kan onze levensenergie, die ook maakt dat we van onszelf bewust kunnen worden, niet optimaal stromen. Het houdt ons bezig als we niet liefdevol verbonden intimiteit kunnen ervaren op een intermenselijk niveau. Daarom is het doorgronden van de seksualiteit belangrijk als je jezelf wil leren kennen.

In Ayurveda maak je gebruik van kruiden, Abhyanga en inzicht in je leefstijl om meer helderheid over jezelf te ervaren.

Je leert kruiden kennen uit de Ayurveda die je seksuele gezondheid en welbevinden ondersteunen. Je leert methoden kennen om ook psychologisch seksuele blokkades en pijn te helen.

Het is fijn om te weten dat je door een liefdevolle relatie met je lichaam, veel meer mag en kan genieten van je eigen levensenergie en seksualiteit.

Mogelijkheid tot het inbrengen van casussen.

Accreditatie bij de KTNO onder nr. K9120.

Let op: Neem contact op met je eigen vakvereniging om onze lezing(en) te laten erkennen door de KTNO.

Docent: Jaqueline Snelder

Prijs: € 15,-

Datum: Zaterdag 13 juni 2020

Tijden: 10:00 uur – 17:00 uur

Locatie: Holisan BV, Merwede 30, 8226 NA Lelystad

Koffie, thee en een lichte lunch zijn inbegrepen.

 

Jaqueline Snelder AP

Wie is Jacqueline Snelder?

Ik ben moeder van twee kinderen en woon samen met mijn partner Lars Weller in 's-Hertogenbosch.

Sinds 1996 ben ik begonnen met mijn Praktijk in Innerlijk Kind werk  en Lichaamsgerichte psychotherapie aan huis. Dit was na mijn afronding van de 4-jarige opleiding aan de New man academy , de Marckhoeve. Daarna ben ik verdergegaan met het bestuderen van Ayurveda ( 5-jarige opleiding) en vedische kennis zoals vedische astrologie en vedische filosofie. Ik heb me met mijn Ayurveda praktijk in combinatie met Innerlijk Kind werk in 2007 opnieuw ingeschreven als bedrijf en vanaf 2010 ben ik begonnen met het geven van groepen.  Tevens jaaropleidingen en heb ik samen met een team docenten een 4-jarige erkende opleiding tot lichaamsgericht psychotherapeut opgezet. Nu de Inner Grounding Therapie opleiding waar mensen een gedegen opleiding kunnen volgen tot therapeut.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.