Beschrijving

Zelfkennis is het doel van Tantra en ook van Ayurveda.

Durf je over seksualiteit te spreken met je cliënt en hoe doe je dat?

Wat heeft Tantra met seksualiteit te maken? De relatie wordt vaak gelegd, maar ook vaak verkeerd geïnterpreteerd. Mensen denken dat Tantra inhoudt dat we erg veel op seks gericht zijn, of dat het iets te maken heeft met erotische massage. Dit is erg jammer, want Tantra is een diepe filosofie, een Pad naar zelfrealisatie. Een pad van vrijheid naar innerlijke vrijheid. Een pad zonder dogma, maar tegelijk een zuiver pad.

Wat zijn nu de do’s en dont’s binnen Tantra, wat is het wel en wat is het niet? Daarover gaat deze lezing in combinatie met Ayurveda.

Zelfkennis is het doel van Tantra en ook van Ayurveda. Door jezelf steeds meer te begrijpen is het mogelijk innerlijke vrijheid te ervaren. Deze processen van inzicht zijn ‘levende’ processen. Ze gaan gepaard met energie en het ervaren van een goede gezondheid. Het ‘jezelf goed voelen’, lekker in je vel zitten, zowel geestelijk als lichamelijk. Deze levensenergie is onverbrekelijk verbonden met de seksuele levensenergie. Hierdoor zijn we immers ontstaan. En deze essentie van levenskracht is nog steeds in ons aanwezig. Deze stuurt alle processen in ons lichaam aan. Hier raken Tantra en Ayurveda elkaar.

Als onze seksualiteitsbeleving op een heel laag pitje staat, of als er angsten of pijn zijn omtrent seksualiteit kan onze levensenergie, die ook maakt dat we van onszelf bewust kunnen worden, niet optimaal stromen. Het houdt ons bezig als we niet liefdevol verbonden intimiteit kunnen ervaren op een intermenselijk niveau. Daarom is het doorgronden van de seksualiteit belangrijk als je met Tantra begint.

In Tantra maak je gebruik van energie en ervaar je Goddelijkheid en liefde steeds meer in jezelf. In Ayurveda maak je gebruik van kruiden, Abhyanga en inzicht in je leefstijl om meer helderheid over jezelf te ervaren. In combinatie kunnen Tantra en Ayurveda vele tools aanreiken om jezelf te genezen.

In deze lezing maak je kennis met de Sri Chakra Yantra, die een blauwdruk is van je eigen lichaam. Je leert kruiden kennen uit de Ayurveda die je seksuele gezondheid en welbevinden ondersteunen. Je leert methoden kennen om ook psychologisch seksuele blokkades en pijn te helen.

Het is fijn om te weten dat je door een liefdevolle relatie met je lichaam, veel meer mag en kan genieten van je eigen levensenergie en seksualiteit.

Mogelijkheid tot het inbrengen van casussen.

Accreditatie bij de KTNO onder nr. K9120.

Docent: Jaqueline Snelder

Prijs: € 15,-

Datum: Zaterdag 13 juni 2020

Tijden: 10:00 uur – 17:00 uur

Locatie: Holisan BV, Merwede 30, 8226 NA Lelystad

Koffie, thee en een lichte lunch zijn inbegrepen.

 

Jaqueline Snelder

Wie is Jacqueline Snelder? Jacqueline Snelder is opgeleid tot Neohypnotherapeute (Innerlijk Kindwerk, lichaamswerk en familieopstellingen 1990- 1996) aan de School voor Body en Soul de Marckhoeve, Stichting Fun en deed de opleiding Ayurvedisch Massage therapeut in Nijmegen en rondde in 2010 de 4-jarige opleiding tot Ayurvedisch Practitioner af aan de Academy of Ayurvedic Studies. Richtte in 2007 haar eigen praktijk op in Coaching in Ayurveda en Bewustwording. Verdieping en opleiding in Tantra bij Margo Anand, Saida Desilets, en in Tantra. Inspiratiebronnen: Mijn grootste inspiratiebronnen zijn mijn leraren Mata Amritanandamayi Devi (Moeder Amma – de Veda’s, het pad van devotie) en Jan Koehoorn (Advaita Vedanta). De passies van Jaqueline: Ze is moeder van 2 kinderen, een zoon van 11 en een dochter van 15. Mijn Passie is, om de kracht van de traditionele stromingen binnen de Tantra te blijven laten doorklinken in frisse inspirerende trainingen en workshops met veel informatie en dynamiek om zo meer vrijheid te kunnen ervaren op het gebied van Seksualiteit (Seksual therapy), Sexual Yoga (Persoonlijke ontwikkeling) en Tantra Nog belangrijker voor mij is het begeleiden van vrouwen naar meer bewustwording en vrijheid en het helen van emotioneel en seksueeel trauma door Tantra. Om Lokah Samastah Bhavantu, Om Shanti, Shanti, Shantih (May all beings reach eternal happiness, Vrede, Vrede, Vrede.) "Alles is subtiel, alles heeft miljoenen kanten, alles is licht, alle wezens zijn oneindig , alles is bewustzijn en alles is perfect in zijn unieke expressie" - Jacqueline