Menopause: Ayurvedic view and Management

Docent: Vd. Alaknanda Rao

95,00

Deze lezing is al geweest. U kunt niet meer boeken.
Categorie:

Beschrijving

Ayurveda en Menopauze

 

In deze lezing gaat Vd. Alaknanda Rao in op de ayurvedische dynamiek die ‘verscholen’ ligt achter wat wij ‘menopauze’ noemen, hetgeen vandaag de dag bijna gelijkstaat met ‘een aandoening hebben’. Aan klachten in (en door) de menopauze is wat te doen! Daarvoor moeten we eerst die net genoemde, achterliggende dynamiek in de fysiologie begrijpen, vanuit ayurvedisch perspectief.

De drie doshas – vata, pitta en kapha – spelen een veelzijdige rol in Ayurveda. Niet alleen zijn zij bepalend bij de basisconstitutie van iemand, maar ook spelen zij een rol bij leeftijdsfasen in ieders leven. In de overgang ofwel menopauze is er een ‘versnelde’ verandering van een pitta leeftijdsfase naar een vata leeftijdsfase. Dit kan sterke gevolgen hebben voor het gehele metabolisme. Voldoende aandacht aan het in balans houden van vata vóór de overgang is daarom zeer belangrijk.

 

Begrijpen we deze dynamiek in de context van wie er door de menopauze gaat, dan wordt het mogelijk er goede remedies en behandelingen voor in te zetten. Vd. Alaknanda Rao zal een aantal makkelijk toegangelijke remedies bespreken en uitleggen in deze lezing. Daarmee kunt u zelf, als behandelend therapeut, mee aan de slag. Dit kan een waardevolle bijdrage zijn aan succesvolle behandeling van uw cliënten die menopauze-klachten ervaren.

 

 

De ‘behandeling’ van menopauze kan vanuit ayurvedisch perspectief uit de volgende essentiële onderdelen bestaan:

 

 • ‘agni chikitsa’, d.w.z. behandelen van verstoord metabolisme in het gehele organisme (door middel van leefstijl, voeding, keukenkruiden en medicinale kruiden)
 • behandeling van leverdysfunctie
 • behandeling van bloedsomloopaandoeningen
 • behandeling van specifieke metabolische aandoeningen
 • behandeling van nieraandoeningen
 • behandeling van hormonale storingen/schommelingen
 • behandeling van specifieke symptomen
 • behandeling van depressie, etc.
 • ondersteunen van rust (zeer belangrijk voor het weer in evenwicht brengen van vata dosha)
 • behandeling van osteoporose
 • ‘rasayana chikitsa’: revitalisering van de lichaamsweefsels en –systemen en ondersteuning van ojas ofwel het immuunsysteem

 

 

Voor wie: Een informerend en educatief – klinisch gericht – seminar voor de Ayurveda Practitioner en andere therapeuten, alsmede voor gevorderde Ayurveda studenten.

 

Taal: Engels

Geaccrediteerd door de KTNO onder nr. ….(… ECTS) (VBAG/BATC/LNVG)

Let op: Neem contact op met je eigen vakvereniging om onze lezing(en) te laten erkennen door de KTNO

SRNO gecertificeerd.

Datum: zaterdag 25 juni 2022
Docent: Vd. Alaknanda Rao
Prijs: € 95,-
Tijden: 10:00 uur – 17:00 uur (indicatie)
Locatie: Lelystad

Vd. Alaknanda Rao

Wie is Vd. Alakananda Rao?
Alaknanda Rao is Ayurvedisch arts met een kliniek in India
Ze heeft een eigen praktijk in Amstelveen en is docent aan de Academy of Ayurvedic Studies, Amsterdam en Loenen. Ze heeft veel praktische ervaring met alle leeftijdsgroepen en speciale ervaring met vrouwenklachten/ problemen met kinderen.

Opleiding

Alaknanda Rao heeft een Bachelor of Ayurveda, Medicine and Surgery (B.A.M.S.), behaald aan de Puna Universiteit, India.
Ze is in het bezit van een Post- B.A.M.S. diploma in de Ayurvedische Voedingsleer aan de T.M.V. Universiteit, Puna, India.
Naast de formele universitaire opleiding heeft zij, voor informeel onderricht en ervaring, met vele bekende Vaidyas (Ayurvedisch geneeskundigen) gewerkt.

Ervaring

Alaknanda Rao heeft een uitgebreide klinische ervaring van meer dan 30 jaar door haar werkzaamheden (zowel in India als in Europa). Het geven van onderricht en het bekend maken van de Ayurveda is een persoonlijke passie van haar. Ze heeft een lange onderwijs-ervaring (meer dan 21 jaar) in verschillende gebieden van de Ayurveda.
Gedurende haar loopbaan heeft Alaknanda Rao met alle leeftijdsgroepen gewerkt, van pasgeboren baby’s tot mensen van hoge leeftijd. Ze geeft adviezen en behandelingen bij alle soorten klachten van zowel fysieke als psychologische aard. In het bijzonder heeft zij ervaring met vrouwenklachten en kinderproblemen.
Enige van haar belangrijkste werkgebieden zijn: voeding, polsdiagnose, chronische en auto-immuunziekten, gewrichtsproblemen, Pancha Karma en andere ontgiftingsmethoden, onvruchtbaarheid, hormoonproblemen, huid- en haarklachten, therapeutische massage, Ayuryoga, etc. Zie ook ayurveda-panini.com voor meer informatie.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.