Beschrijving

Let op: Deze lezing zal plaatsvinden op afstand via ZOOM i.v.m. het corona virus

Ayurvedic herbology & Abhyanga Taila’s with respect to Headache, Migraine, Lack of Concentration and Sleep Disorder

‘Manas Ayurveda’, a specialised branch of Ayurveda explains in detail about our life expectancy and absolute health, which depend upon three pillars i.e. Ahaara (proper diet), Nidraa (good and natural sleep) and Brahmacharya (regulated sexual conduct).

When these three pillars are taken care of properly, the person is well endowed with strength, complexion and development throughout full life span and when not taken care of then one comes across emotional instability or ill health or specific imbalances like Sleep Disorders, Sexual Dysfunctions, and Chronic Fatigue known as Burnout which refers to long-term exhaustion and chronic occupational stress, etc.

This lecture shall adress these specific imbalances and their management in the light of Ayurvedic Nutrition and Herbs and Activities of Daily Living.

  • Geaccrediteerd door de KTNO onder nr. K11392.
  • Reserveren kan tot een werkdag van tevoren. De eindtijd is 12:00 uur ‘s-middags.
  • Deze lezing is in het Engels/ this lecture will be in ENGLISH.
  • Let op: Neem contact op met je eigen vakvereniging om onze lezing(en) te laten erkennen door de KTNO.
Docent: Naveen Gupta
Prijs: € 15,-
Datum: Zaterdag 18 april 2020
Tijden: 10:00 uur – 17:00 uur (de eindtijd is een indicatie)
Locatie: Naar keuze, via ZOOM Meeting

 

Vd. Naveen Kumar Gupta

Wie is Vaidya (B.A.M.S. Ind.) Naveen Gupta?

Naveen (New Delhi, 1960) studeerde in 1983 af als Ayurvedisch Vaidya aan de Universiteit van Delhi. Hij draagt de officiële en in India wettelijk beschermde titels ‘Vaidya’ en ‘Ayurved Acharya’. Naveen woont sinds een aantal jaren in België en voert een Ayurvedapraktijk in Brecht (Antwerpen).

Sinds 1984 behandelde Naveen duizenden cliënten door middel van Ayurvedische polsdiagnose, Marma-technieken en Panchakarma (reinigingskuren). Daarnaast ontwikkelde hij vele op maat gemaakte Ayurveda coachingprogramma’s.

Naveen was verbonden aan de ANVAG (Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurveda Geneeskunde) als een van de oprichters en vice-voorzitter. Daarnaast was hij bestuurslid van de Europese Ayurveda artsenorganisatie EURAMA en bestuurslid van het All India Ayurvedic Congress, een vooraanstaande vereniging medische professionals in India.

Ayurveda & Holistic Health Practitioners

Naveen inspireert en motiveert diverse gezondheidsprofessionals en Ayurveda & Holistic Health Practitioners tot het opstarten van een individuele of collectieve Ayurvedapraktijk in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland.

Naveen helpt praktijkhouders met het uitbreiden van hun kennis over de gezondheidsuitdagingen van deze eeuw, Covid 19 en vaccinaties. Ook over recente ontwikkelingen op het gebied van Ayurveda in India en nieuwe kruidenremedies in de EU en Zwitserland is Naveen goed geïnformeerd.

Gezondheidsprofessionals en Ayurveda & Holistic Health Practitioners kunnen daarnaast profiteren van de ervaring van Naveen met het gebruik van een breed scala aan kruidenoliën voor massage bij diverse klachten.

Master Classes of Ayurveda

In Nederland organiseert Naveen voor Ayurvedisch therapeuten en professionals ‘Master Classes of Ayurveda’ over de meest uiteenlopende onderwerpen. Deze cursussen zijn alleen bedoeld voor geïnteresseerden met de nodige ervaring op het gebied van Ayurveda. Deze Master Classes zijn dus niet bedoeld voor beginners.

Beginner Classes of Ayurveda

Beginners in Ayurveda zijn echter wel welkom bij de ‘Ayurveda Basics’ programma’s die in Brecht (B) en/of via zoom individueel worden aangeboden. Tot de onderwerpen behoren Ayurvedische voeding, Satvische keuken & levensstijl, Klassieke sutra's en mantra's, Ayurvedische polsdiagnose, Marma-technieken en/of Ayurveda in het Dagelijks Leven Programma’s voor zelfheling met behulp van alledaagse kruiden, Ayurvedische technieken voor betere relaties etc. Het is ook mogelijk om contact met Naveen op te nemen als u geïnteresseerd bent om India te bezoeken voor Ayurveda, Yoga en Spiritualiteit.

Bezoekadres: (Eyndovensteenweg 44, 2960 Brecht België. Consulten en coaching ook mogelijk via zoom/skype/videocall (slechts op afspraak):

Neem contact op met Naveen Gupta (Acharya) via mail: ayurveda108@gmail.com of WhatsApp-nummer +44 7377336650 (alleen te gebruiken voor berichten met uw vraag of opmerkingen).

Op de website: www.bhakti-ayurveda.com vindt u uitgebreide informatie over Naveen’s activiteiten.