Beschrijving

Darmen en het immuunsysteem hebben een sterke relatie met elkaar. Wat we eten heeft direct zijn weerslag op het fysiologische gebeuren op ons lichaam. Zeker op langer termijn heeft onze voeding zijn invloed op het immuunsysteem. Het is daarom van groot belang niet alleen de juiste voeding, maar ook het tijdstip en al onze leefgewoontes moeten we weten om op langer termijn te weten hoe ons immuunsysteem stabiel kunnen houden. Wim Knoppert heeft reeds lange tijd een praktijk in Ayurveda en kan het zeer goed vertalen naar de modern fysiologische terminologie om goed te begrijpen hoe alles functioneert.

Tal van handige tips zullen uit de doeken worden gedaan om uw praktijk te kunnen verrijken en uw patiënten beter van dienst te kunnen zijn. Wim heeft een brede benadering, waarbij ook vanuit de actieve ingrediënten van de kruiden wordt aangegeven wat op elk fysiologisch proces invloed heeft. Vooral de laatste jaren wordt vanuit India veel onderzoek gedaan om de werking van Ayurvedische kruiden beter te begrijpen. Klassieke kennis en moderne input komt steeds dichter bij elkaar.

Geaccrediteerd door de KTNO onder nr. ….(… ECTS) (VBAG/BATC/LNVG)

Let op: Neem contact op met je eigen vakvereniging om onze lezing(en) te laten erkennen door de KTNO.

Datum: zaterdag 26 november 2022
Docent: Wim Knoppert
Prijs: € 25,-
Tijden: 10:00 uur – 17:00 uur (indicatie)
Locatie: Lelystad

Wim Knoppert AP

Wie is Wim?

Wim Knoppert heeft eerst een carrière gehad als beleidsmedewerker Gezondheid en Milieu bij de overheid. Deels in India en in Nederland heeft hij zich omgeschoold tot Ayurvedic Practitioner® en voert sinds 2006 een eigen praktijk als Natuurgeneeskundig therapeut.
Nadat Wim de RPSH Opleidingen Therapeutische Microbiologie en SKB en Oligotherapie heeft gevolgd namen zijn therapeutische vaardigheden en resultaten zo sterk toe dat hij zich steeds meer is gaan verbinden met RPSH.

Sinds 2014 werkt Wim als Medisch Adviseur bij RPSH en helpt collega therapeuten en artsen bij vragen over praktijkvoering, diagnostiek, interpretatie van laboratoriumuitslagen en de vertaling naar een passende en geïndividualiseerde therapie.