Darmbioom en de Vertering

Docent: Wim Knoppert AP

15,00

Deze lezing is al geweest. U kunt niet meer boeken.
Code: DEDV20190330 Categorie:

Beschrijving

Een kennismaking met de Ayurvedische kijk op de fysiologie en pathologie van het maag- darmkanaal, het darmbioom en de vertering.

Het was Hippocrates, de vader van de Westerse geneeskunde, die zei: ‘Alle ziekte begint in de darm’. Tot voor kort wist niemand wat hij echt bedoelde. Tegenwoordig zijn er steeds meer studie die aantonen dat ziektes als diabetes, Alzheimer, Parkinson, MS, Autisme en hartproblemen rechtstreeks worden beïnvloed door de toestand van onze darmbacteriën.

Als gevolg wordt Ayurveda, één van de oudste en meeste effectieve gezondheidspraktijken ook steeds beter begrepen. Charaka Samhita en Sushruta Samhita beschrijven de ziekte ‘Grahani’, een ziekte die we tegenwoordig misschien het beste kennen onder de noemer ‘IBS’ (of ‘prikkelbaar darm syndroom).

De westerse geneeskunde begint dus te begrijpen wat Ayurveda al duizende jaren weet en later door Hippocrates werd herinnerd: ‘Eten is uw medicijn’. Dieet is in Ayurveda hierom dan ook enorm belangrijk en meer kennis over de werking van onze darmen helpt ons te begrijpen waarom voeding en probiotica essentieel zijn voor het welzijn.

Docent
Wim Knoppert
Prijs
€ 15,-
Datum
Zaterdag 30 maart 2019
Tijden
10:00 uur – 16:30 uur
Locatie
Holisan BV, Merwede 30, 8226 NA Lelystad

Koffie, thee en een lichte lunch zijn inbegrepen.
Coffee, tea and a light lunch are included.

Voordat je een plaats kunt reserveren, dien je eerst in te loggen.

Wim Knoppert AP

Wie is Wim?

Wim Knoppert heeft eerst een carrière gehad als beleidsmedewerker Gezondheid en Milieu bij de overheid. Deels in India en in Nederland heeft hij zich omgeschoold tot Ayurvedic Practitioner® en voert sinds 2006 een eigen praktijk als Natuurgeneeskundig therapeut.
Nadat Wim de RPSH Opleidingen Therapeutische Microbiologie en SKB en Oligotherapie heeft gevolgd namen zijn therapeutische vaardigheden en resultaten zo sterk toe dat hij zich steeds meer is gaan verbinden met RPSH.

Sinds 2014 werkt Wim als Medisch Adviseur bij RPSH en helpt collega therapeuten en artsen bij vragen over praktijkvoering, diagnostiek, interpretatie van laboratoriumuitslagen en de vertaling naar een passende en geïndividualiseerde therapie.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.