Ayurvedic management of Post-COVID complications

Docent: Vd. Alaknanda Rao

95,00

Vd Alaknanda Rao bespreekt de huidige uitdagingen op gebied van de behandeling van Post-Covid complicaties van uit de ayurvedische perspectieven, met een focus op pathologie, holistische gezondheid en immuniteit. Daarbij gaat zij uiteraard ook in op nuttige en in Nederland beschikbare ayurvedische kruiden, remedies en behandelingen.

 

Voor wie: Een informerend en educatief – klinisch gericht – seminar voor de Ayurveda Practitioner, alsmede voor gevorderde Ayurveda studenten

 

Taal: Engels

Deze lezing is al geweest. U kunt niet meer boeken.
Categorie:

Beschrijving

Hoofdonderwerp: Ayurvedic management of Post-COVID complications

Gerelateerde sub-topics:

  1. Preventie – programma
  2. Immuniteit volgens Ayurveda en relevantie voor huidige gezondheidsondersteuning
  3. Pathologie van Covid-19 – ontdekken van bepaalde patronen; relatie tot mogelijke remedies
  4. Epidemieën: klassieke ayurveda leefstijl en voedingsrichtlijnen voor de moderne tijd
  5. Ayurveda & Post Covid-19 herstelprogramma’s: hoe te revitaliseren na een infectie (verschillende scenario’s, verschillende stadia van weefselschade na de ziekte) = hoofdtopic
  6. Ayurvedische antivirale en versterkende kruiden & remedies

Covid-19 ofwel Corona heeft de gehele wereld geconfronteerd met acute en basale vraagstukken rondom gezondheid en immuniteit. De huidige crisis riep aanvankelijk veel beperkingen op, deels omdat het niet duidelijk was hoe het Corona-virus functioneert en de gezondheid aantast wanneer iemand ermee besmet is geraakt. Kunnen we een Covid-19 besmetting behandelen en genezen? Zijn we uitsluitend afhankelijk van een vaccin of zijn er ook andere behandelmogelijkheden?. En wat is de positie en wat is de reikwijdte van Ayurveda hierin?

Inmiddels is het virus ‘geëvolueerd’ tot de nu rondwarende Omicron-variant. Die lijkt relatief milde effecten te hebben voor de meeste mensen. Echter, sommige mensen hebben ook na deze infectie een aantal langdurige, en dieper liggende klachten. Wat kan Ayurveda hier bijdragen, met name ook voor mensen die wel langdurige gezondheidsproblemen zijn blijven houden na een Covid infectie. En dan zijn er nog de vele duizenden mensen, die een post-Covid complex aan klachten hebben overgehouden aan een infectie met een eerdere variant. Ook daar de vraag: wat kan Ayurveda bijdragen aan een completer herstel?

Uit het ayurvedische veld komen veel berichten die aangeven dat Ayurveda een belangrijke bijdrage aan deze gebieden kan leveren. Tegelijkertijd is het vaak niet duidelijk wat daarin prioriteit heeft, en hoe daarvoor adequate, individuele behandelingstrajecten te ontwikkelen. Daarom hebben wij Vd Alaknanda Rao gevraagd haar licht daarover te laten schijnen, en willen we dit haar vervolgens vooral praktisch laten maken voor de in Nederland werkende Ayurveda Practitioners.

Geaccrediteerd door de KTNO onder nr. K12587(2 ECTS) (VBAG/BATC/LNVG)

Let op: Neem contact op met je eigen vakvereniging om onze lezing(en) te laten erkennen door de KTNO.

SRNO gecertificeerd.

Datum: zaterdag 21 mei 2022
Docent: Vd. Alaknanda Rao
Prijs: € 95,-
Tijden: 10:00 uur – 17:00 uur (indicatie)
Locatie: Zoom – online

Vd. Alaknanda Rao

Wie is Vd. Alakananda Rao?
Alaknanda Rao is Ayurvedisch arts met een kliniek in India
Ze heeft een eigen praktijk in Amstelveen en is docent aan de Academy of Ayurvedic Studies, Amsterdam en Loenen. Ze heeft veel praktische ervaring met alle leeftijdsgroepen en speciale ervaring met vrouwenklachten/ problemen met kinderen.

Opleiding

Alaknanda Rao heeft een Bachelor of Ayurveda, Medicine and Surgery (B.A.M.S.), behaald aan de Puna Universiteit, India.
Ze is in het bezit van een Post- B.A.M.S. diploma in de Ayurvedische Voedingsleer aan de T.M.V. Universiteit, Puna, India.
Naast de formele universitaire opleiding heeft zij, voor informeel onderricht en ervaring, met vele bekende Vaidyas (Ayurvedisch geneeskundigen) gewerkt.

Ervaring

Alaknanda Rao heeft een uitgebreide klinische ervaring van meer dan 30 jaar door haar werkzaamheden (zowel in India als in Europa). Het geven van onderricht en het bekend maken van de Ayurveda is een persoonlijke passie van haar. Ze heeft een lange onderwijs-ervaring (meer dan 21 jaar) in verschillende gebieden van de Ayurveda.
Gedurende haar loopbaan heeft Alaknanda Rao met alle leeftijdsgroepen gewerkt, van pasgeboren baby’s tot mensen van hoge leeftijd. Ze geeft adviezen en behandelingen bij alle soorten klachten van zowel fysieke als psychologische aard. In het bijzonder heeft zij ervaring met vrouwenklachten en kinderproblemen.
Enige van haar belangrijkste werkgebieden zijn: voeding, polsdiagnose, chronische en auto-immuunziekten, gewrichtsproblemen, Pancha Karma en andere ontgiftingsmethoden, onvruchtbaarheid, hormoonproblemen, huid- en haarklachten, therapeutische massage, Ayuryoga, etc. Zie ook ayurveda-panini.com voor meer informatie.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.