Ayurveda en de Voet

Docent: Brigitte Pappot

Ayurvedische behandeling van

Veel voorkomende voetklachten

Maak uitgebreid kennis met de oliën en supplementen waarmee u deze klachten op een effectieve manier kunt behandelen.

In deze workshop van 1 dag leert u veelvoorkomende klachten naar ayurvedische inzichten in te delen en de juiste behandeling toe te passen.

Een dag met praktijkgerichte theorie gecombineerd met oefeningen.

Code: PAPPOT09052020 Categorie:
Inloggen om te reserveren

Beschrijving

Doel van de workshop

Deze workshop geeft inzicht in de ayurvedische behandeling van voetklachten. U leert hoe u deze vanuit een ayurvedisch perspectief kunt behandelen met specifieke ayurvedische kruidenoliën en supplementen. U leert vanuit de ayurvedische basisprincipes Vata, Pitta en Kapha naar de kenmerken van de huid en de voeten te kijken. Deze kenmerken zijn van belang om de juiste ayurvedische kruidenolie te kiezen.Er worden tijdens de workshop veel handvatten aangereikt om uw cliënten optimaal te ondersteunen. U kunt met het geleerde direct aan de slag.

Aan deze workshop zijn 6 accreditatiepunten toegewezen voor Voetzorg.

Ochtendprogramma –

  1. Introductie ayurvedische behandeling van voet- en huidaandoeningen
  2. De basisprincipes van ayurveda
  3. De huid vanuit ayurvedisch perspectief
  4. De basisprincipes van ayurveda en de huid
  5. Huidklachten aan de voeten en de onderbenen

Middagprogramma –

  1. De ayurvedische diagnose van huidklachten
  2. Het aanleren van een ayurvedische voetmassage met marmapunten (drukpunten)
  • syllabus, certificaat, lichte lunch, koffie en thee
  • Voor behandelaars die geïnteresseerd zijn in het behandelen van voetklachten 
  • Docent: Brigitte Pappot

Brigitte Pappot

Wie is Brigitte Pappot? Eind 1999 is Brigitte haar praktijk gestart als pedicure en voetreflexoloog. Ze begon met haar kennis en vaardigheden uit te breiden door door zich te specialiseren in voetbehandelingen voor diabetes en reumapatiënten. In 2005 rondde ze haar sportmassagestudie af gevolgd door de cursussen bindweefselmassage, manuele lymfedrainage massage en stoelmassage. Om meer kennis te krijgen van de invloed die eetgewoontes en leefstijl op het lichaam hebben, volgde ze de HBO-opleiding tot Ayurvedic Practitioner aan de Academy of Ayurvedic Studies, gevolgd door Medische Basiskennis op HBO-niveau. Brigitte heeft stages gelopen in de kliniek van dr Vijith en dr Vidya in Vaikom, Kerala (India) met als studieonderwerp huidziekten en Vata-management en in de praktijk van Miriam Alberts (Ayurveda-Hengelo) alwaar ze dr Shailesh Muli uit Pune (India) assisteerde bij Pancha Karma behandelingen. Naast pedicure behandelingen biedt ze als Ayurvedisch therapeut consulten, massagebehandelingen en kuurprogramma's aan. Ook organiseert ze regelmatig (kook)workshops over diverse onderwerpen en geeft ze workshops over Ayurveda en voetproblemen voor Holisan.