Beschrijving

Wegens te weinig aanmeldingen kan deze lezing helaas niet doorgaan

Een vervolglezing met uitdieping van de kennis van deel 1.

In deel 1 is de ayurvedische fysiologie behandeld in het licht van de geschiedenis en de heersende levensopvattingen, de drie Dosha’s en de zeven Dhatu’s. In deze vervolglezing zullen deze zaken worden uitgediept aan de hand van 16 lichaamssystemen (Srotamsi genoemd).

Speciale aandacht zal daarbij uitgaan naar specifieke ziektebeelden die aan ieder van deze lichaamssystemen gerelateerd zijn. Voor behandelingen zijn tal van kruidenremedies beschikbaar die ten zeerste van nut kunnen zijn voor de dagelijkse praktijk van therapeut en behandelaar.

Deze lezing is ook van belang omdat achtergrondinformatie gegeven wordt die van belang is bij andere lezingen over ayurveda.

Geaccrediteerd door de KTNO onder nr. K8741 (VBAG/BATC/LNVG)

Docent
Liese van Dam
Prijs
€ 15,-
Datum
Zaterdag 11 mei 2019
Tijden
10:00 uur – 17:00 uur
Locatie
Holisan BV, Merwede 30, 8226 NA Lelystad

Koffie, thee en een lichte lunch zijn inbegrepen.

Voordat je een plaats kunt reserveren, dien je eerst in te loggen.

Liese van Dam AP

Wie is Liese?

Liese van Dam maakte kennis met Ayurveda tijdens haar Yoga-docentenopleiding, waar ze de diepe samenhangen tussen Yoga en Ayurveda onderzocht. Na een opleiding tot Ayurvedic Practitioner aan de Academy of Ayurvedic Studies werd ze geïnspireerd tot het doorgeven van en lesgeven in deze eeuwenoude kennis.

Liese put uit een rijke ervaring van praktische en theoretische kennis over voeding. Als Ayurvedic Practitioner behandelt ze in haar praktijk cliënten met voedings- en leefstijladviezen, kruidenpreparaten en andere behandelingen. Tevens geeft ze Yogalessen met als specialisatie vrouwen in de verschillende fasen van hun leven.

Liese verzorgt met veel passie en kunde Ayurvedische Voedingsleer en Yoga aan de Academy of Ayurvedic Studies. Verder geeft ze trainingen en workshops over Ayurveda op Yogascholen en in diverse Yoga-docentenopleidingen.