Ayurveda Basiscursus 1 voor therapeuten; Online videolessen traject

Docent: Coen van der Kroon AP

49,95

194 op voorraad

Code: BASISCURSUS1 Categorieën: , Tag: Taal:

Beschrijving

Ayurveda (als aanvulling) voor jouw praktijk
Ayurveda – Basisbeginselen – Deel 1

Start direct met de cursus – vanuit huis, in je eigen tijd en tempo

Dit is een online Ayurveda cursus, gericht op therapeuten en andere gezondheidsprofessionals. Docent is Coen van der Kroon.

De onderwerpen van deze eerste lesmodule:

“Ayurveda voor jouw patiënten”

1. de basisbeginselen van ayurveda: de drie doshas
2. ayurveda als gezondheidsmodel en preventieve zorg
3. ayurvedische constitutie: de dosha-typen
4. ayurvedische voeding, spijsvertering en microbioom
5. ayurvedische leefstijl, seizoenen en chronobiologie
6. ayurvedische huidverzorging en massage

Een nieuw cursustraject voor (niet-Ayurveda of beginnende Ayurveda) therapeuten en practitioners op het gebied van gezondheid en welzijn:

Een online en interactief cursustraject om adequaat en snel de basisbeginselen van Ayurveda te leren kennen. Deze cursus is ontworpen en wordt onderwezen door Coen van der Kroon. Je kunt op ieder gewenst moment instappen.

Lesmodules in deze basiscursus (instap-leerlijn-traject):

 • Ayurveda – Basisbeginselen – Deel 1
 • Ayurveda – Basisbeginselen – Deel 2

Waarom is dit een instap-leerlijn-traject?

Holisan vraagt voor deelname aan haar lezingen en workshops een bepaald niveau aan basiskennis, om te voorkomen dat in de lezingen teveel aandacht gaat naar basisvragen en er daardoor minder tijd overblijft voor het onderwerp zelf. Deze leerlijn geeft om adequate wijze de mogelijkheid om op korte termijn, en in je eigen tempo en tijd, een aantal Ayurveda basisbeginselen te leren. En tevens alvast een kleine introductie te krijgen wat betreft de producten die door Holisan aangeboden worden, en hoe die op een meer ayurvedisch verantwoorde wijze te gaan inzetten voor jouw cliënten, in jouw praktijk.

Doel van deze basis online Ayurveda cursus in twee delen

Naast het leren van een aantal Ayurvedische basisbeginselen in een notendop, is het doel van deze basiscursus in twee delen:
• het voldoende kennis opdoen om mee te kunnen doen aan andere basis- en gevorderde Holisan lezingen en seminars over specifieke onderwerpen (aandoeningen, behandelmethoden, etcetera)
• het ‘beginners’ op ayurveda gebied kennis laten maken met basisbeginselen in Ayurveda, met daaraan verbonden – ter introductie – bepaalde toegankelijke Holisan producten

“Een basiscursus in twee delen over Ayurveda als oud systeem van wijsheid én moderne engineering-wetenschap van onze fysiologie.”

Wat komt er aan bod in deze online Ayurveda cursus?

Een heel aantal belangrijke onderwerpen komen in deze twee compacte lesmodules van deze basiscursus aan bod. Van basisprincipes, tot voeding en leefstijl, constitutie, eenvoudige remedies, en introducerende inzichten in meer complexe remedies en behandelingen. Deze basiscursus zet de deur naar meer Ayurveda kennis open op een manier die behapbaar en toegankelijk is. Voor meer Ayurveda op een westerse en moderne manier, afgestemd op dat wat jij als therapeut kan inzetten en integreren.

“Wil jij meer leren over hoe Ayurveda aankijkt tegen ons body-mind systeem? Dan is deze heldere en moderne basiscursus in 2 delen wat voor jou: je leert de basisprincipes van Ayurveda kennen op een inzichtelijke en toepasbare manier.”

Daarna meedoen aan andere Holisan lezingen

Na het succesvol volbrengen van de gehele leerlijn (d.w.z. het met goed gevolg afleggen van de twee lesmodules Ayurveda – Basisbeginselen 1 & 2), kun je meedoen aan alle gevorderde, klinische gerichte, Ayurveda lezingen en seminars (specifieke pathologieën, remedies en behandelingen in de praktijk). Deze lezingen en seminars worden gegeven door Ayurveda experts, waaronder zowel Ayurvedische vaidyas (met BAMS titel) als Ayurveda practitioners/therapeuten, met veel kennis en ervaring op dit gebied.

Hoe worden de lesmodules aangeboden:

 • Via een online platvorm met een LMS (‘learning management system’: een geautomatiseerd leersysteem)
 • Je kunt op ieder gewenst moment instappen
 • Je kunt zelf bepalen wanneer je de lessen bekijkt en de bijbehorende toetsjes doet
 • Je hebt maximaal 2 maanden de tijd per lesmodule (dus dat is 2 maal 2 maanden in totaal), maar je mag het ook sneller doen natuurlijk
 • Je kunt na het succesvol afronden van de twee lesmodules inschrijven voor en meedoen aan alle andere, gevorderde, klinische lezingen en seminars bij Holisan

Iedere lesmodule in deze online Ayurveda cursus bestaat uit:

 • Cursus-leesmateriaal (beide lesmodules komen met een PDF met lesmateriaal: de cursusklapper)
 • 6 Video lessen van ongeveer een uur, met Coen van der Kroon als docent-spreker
 • 6 Quizzes van 10-15 vragen (bij iedere video les een quizz en vragen tussendoor)
 • Doe-het-zelf opdrachtjes voor thuis, of in je praktijk
 • Introductie-momenten wat betreft bepaalde remedies en producten
 • Een eindtoets van 25 vragen > deze toets moet met een voldoende worden afgerond om de cursus af te kunnen ronden

Kosten per lesmodule:

 • € 49,95 –  en dat is inclusief:
 • Syllabus in PDF, te downloaden via LMS, zie hieronder
 • Learning Management System deelname: online leerplatform met informatie, videolessen en toetsen: maximaal 2 maanden toegang, binnen welke termijn de lesmodule afgerond dient te zijn
 • Online PDF certificaat bij succesvol afronden

Deze cursus is ontworpen en wordt onderwezen door Coen van der Kroon. Hij geeft al jarenlang cursussen en lezingen bij Holisan, en is tevens oprichter en programma-directeur van een op HBO Bachelor geaccrediteerde beroepsopleiding Ayurveda met internationale bekendheid. Coen van der Kroon is in staat op een moderne, levendige en aansprekende manier de basisbeginselen van Ayurveda over te brengen. Hij legt de klassieke Ayurveda wetenschap op zo’n manier uit, dat je er – als therapeut (ook uit andere werkgebieden dan Ayurveda) – meteen mee aan de slag kunt. Ayurveda (onderdeel van Traditional Indian Medicine, TIM, vergelijkbaar met TCM) is universeel toepasbaar en inzetbaar. Een goede vertaalslag is nodig om van de rijkdom van deze wetenshap gebruik te kunnen maken. Deze basiscursus in 2 delen voorziet daarin.

Optioneel bij deze lesmodules zijn:

 • Live momenten om vragen te stellen (online, soms op locatie, ingeval van ‘terugkomdag’, zie aldaar)
 • Vragen-sessie met een van de docenten betrokken bij deze basiscursus
 • Aanbevolen boeken en literatuur
 • Holisan Ayurveda ‘introductie-pakket’: een set aan Holisan producten zoals besproken in de betreffende lesmodule voor een aantrekkelijke prijs

Aan deze optionele mogelijkheden zijn extra kosten verbonden
Meer informatie over deze optionele, extra opties krijg je na aanmelding, als onderdeel van het lespakket.

De onderwerpen van Ayurveda – Basisbeginselen – Deel 2 (zie aldaar):

Ayurveda – Basisbeginselen – Deel 2
“Ayurveda middelen voor jouw patiënten”

1. de basisbeginselen van ayurveda: de zeven dhatus (lichaamsweefsels)
2. de basisbeginselen van ayurveda: de 16 srotamsi (fysiologische systemen in het lichaam)
3. ayurvedische farmacologie en fytotherapie
4. ayurvedische ziekteleer: een dynamisch systeem
5. ayurveda en holistische behandeling & bio-engineering
6. de rol van ayurvedische kruiden en remedies


Ervaringen van mensen die Deel 1 afgerond hebben:

Deze cursus Ayurveda Basiskennis 1 is zeer interessant en omvat heel veel, ook al praktische en toepasbare, informatie. Voor iedereen die meer over Ayurveda en de zienswijze erachter wil weten.

Ik vind het een goede uitgebreide online cursus die je in je eigen tempo kunt doen.
Ondanks dat ik al met de materie bekend ben is het een prachtige manier om je alsnog weer meer te verdiepen en ook de stof weer eens goed door te nemen. Weer in andere boeken duiken. Ik heb het met plezier gedaan en vond de persoonlijke uitleg van Coen heel prettig.

Deze cursus was voor mij heel informatief. Ik had zelf al hier en daar wat gelezen en gehoord over Ayurveda, mijn basis constitutie en ik heb een Ayurvedische massagecursus gedaan. Maar nu begrijp ik de basis en de denkwijze vanuit Ayurveda pas echt. Ik ga deel 2 ook zeker doen.

De basiscursus Ayurveda 1 heeft volledig aan mijn verwachtingen voldaan. Het leren van nieuwe woorden, termen, kruiden en subdosha’s vind ik leuk en een uitdaging. Ik vind het inspirerend om met Ayurveda verder te gaan en het zeker in te passen in mijn dagelijks leven om zo gezond mogelijk ouder te worden. (Annet de Jonge)

Fijne cursus. Alles wordt duidelijk en rustig uitgelegd. Fijn lestempo en het grote voordeel:je kunt het in eigen tijd doen. Zeker een aanrader! Na Basiscursus 1 ga ik dan ook zeker door met Basiscursus 2.

Deze cursus beveel ik iedereen van harte aan. Het is goed en geordend geschreven, met een heldere structuur en overzicht. Als je enigszins interesse in ayurveda hebt geeft je dit een goede en stevige ‘houvast’ om er iets méér mee te doen. Ik ben fan ! (Mevr. Tieneke Scholtens)

Een leerzame basiscursus. Mooie aanvulling voor in mijn praktijk.

Coen van der Kroon AP

Wie is Coen van der Kroon?

Coen van der Kroon studeerde in 1989 af in de Klassieke Talen met een scriptie over de Griekse Hippocratische geneeskunde in vergelijking met de Oosterse geneeskunde. Daarna verdiepte hij zich in verschillende natuurlijke geneeswijzen, waaronder ayurveda.

In 2005 heeft Coen van der Kroon The Academy of Ayurvedic Studies (AAS) opgericht, als onderafdeling van The European Institute of Vedic Studies, Frankrijk (geleid door Atreya Smith). De AAS is in 2017 opgegaan in Delight Academy | Ayurveda, en die is in 2023 omgedoopt naar Ayurveda Academy The Netherlands. De academie biedt een deeltijd 4-jarige beroepsopleiding in Ayurveda op Bachelor niveau. Coen is momenteel programmadirecteur en maakt deel uit van de faculty van deze academie.

In de afgelopen 15 jaar heeft Coen van der Kroon tientallen artikelen over Ayurveda & Yoga geschreven voor diverse tijdschriften, een inleidend boek over Ayurveda, alsmede een 450 pagina's tellende correspondentiecursus over ayurvedische basisprincipes. Hij doet onderzoek en werkt aan een boek over ghee en aan een boek over Ayurveda en Yoga. Binnenkort komen meerdere boeken van hem uit, gekoppeld aan een uitgebreide online cursus ayurveda.

Van 1999 tot 2002 heeft Coen van der Kroon Ayurveda gestudeerd aan het Ayurvedic Institute bij Dr. Vasant Lad, in de VS en in India. Tijdens en na die periode liep hij enkele stages in India om meer praktijkervaring op te doen. Hij heeft ook gestudeerd bij gerenommeerde leraren op het gebied van Ayurveda en Yoga, zoals Dr. David Frawley, Dr. Sunil Joshi, Dr. Robert Svoboda, Dr. Vijith Sasidhar, Dr. Alaknanda Rao, en Vaidya Atreya Smith, die allen (gast)docenten zijn bij Delight Academy | Ayurveda.

Al sinds 2001 werkt Coen free lance voor Holisan, waar hij artikelen en productinformatie schrijft, onderzoek doet, en lezingen en cursussen geeft over specifieke ayurvedische onderwerpen.

Persoonlijke homepage: www.ayurvedicstudies.nl

Academy homepage: www.ayurvedanetherlands.com

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.