Asthanga Hridayam voor de moderne practicioner

Docent: Coen van der Kroon AP

15.00

Deze lezing is al geweest. U kunt niet meer boeken.
Code: COEN25092021 Categorie: Tag:

Beschrijving

Shadpadartha – De wetenschapsfilosofie achter Ayurveda

Nadat Ayurveda eeuwenlang mondeling was overgeleverd, begonnen in het eerste millennium voor Christus een aantal artsen hun kennis op papier te zetten.

De 3 belangrijkste geschriften die vandaag de dag nog steeds gebruikt worden zijn:

  • Charaka Samhita (Charaka)
  • Sushruta Samhita (Sushruta)
  • Ashtanga Hridayam (Vagbhata)

Al deze kennis is overgeleverd vanuit “De Veda’s”, waarvan Ayurveda een “product” is. De belangrijkste filosofische stroming die invloed heeft gehad op Ayurveda is de Sankhya Darshana. Deze ziet het leven als een manifestatie van bewustzijn, en omvat of impliceert:

  • de leer van oorzaak en gevolg
  • verscheidenheid in eenheid (iedereen is uniek)
  • Eenheid van lichaam, geest en ziel

Geaccrediteerd door de KTNO onder nr. K12261 (2 ECTS)

Let op: Neem contact op met je eigen vakvereniging om onze lezing(en) te laten erkennen door de KTNO.

Docent: Coen van der Kroon
Prijs: € 15,-
Datum: Zaterdag 23 Oktober
Tijden: 10:00 uur – 17:00 uur (indicatie)
Locatie: Naar keuze, via ZOOM

Coen van der Kroon AP

Wie is Coen van der Kroon?

Coen van der Kroon studeerde in 1989 af in de Klassieke Talen met een scriptie over de Griekse Hippocratische geneeskunde in vergelijking met de Oosterse geneeskunde. Daarna verdiepte hij zich in verschillende natuurlijke geneeswijzen, waaronder ayurveda.

In 2005 heeft Coen van der Kroon The Academy of Ayurvedic Studies (AAS) opgericht, als onderafdeling van The European Institute of Vedic Studies, Frankrijk (geleid door Atreya Smith). De AAS is in 2017 opgegaan in Delight Academy | Ayurveda, en die is in 2023 omgedoopt naar Ayurveda Academy The Netherlands. De academie biedt een deeltijd 4-jarige beroepsopleiding in Ayurveda op Bachelor niveau. Coen is momenteel programmadirecteur en maakt deel uit van de faculty van deze academie.

In de afgelopen 15 jaar heeft Coen van der Kroon tientallen artikelen over Ayurveda & Yoga geschreven voor diverse tijdschriften, een inleidend boek over Ayurveda, alsmede een 450 pagina's tellende correspondentiecursus over ayurvedische basisprincipes. Hij doet onderzoek en werkt aan een boek over ghee en aan een boek over Ayurveda en Yoga. Binnenkort komen meerdere boeken van hem uit, gekoppeld aan een uitgebreide online cursus ayurveda.

Van 1999 tot 2002 heeft Coen van der Kroon Ayurveda gestudeerd aan het Ayurvedic Institute bij Dr. Vasant Lad, in de VS en in India. Tijdens en na die periode liep hij enkele stages in India om meer praktijkervaring op te doen. Hij heeft ook gestudeerd bij gerenommeerde leraren op het gebied van Ayurveda en Yoga, zoals Dr. David Frawley, Dr. Sunil Joshi, Dr. Robert Svoboda, Dr. Vijith Sasidhar, Dr. Alaknanda Rao, en Vaidya Atreya Smith, die allen (gast)docenten zijn bij Delight Academy | Ayurveda.

Al sinds 2001 werkt Coen free lance voor Holisan, waar hij artikelen en productinformatie schrijft, onderzoek doet, en lezingen en cursussen geeft over specifieke ayurvedische onderwerpen.

Persoonlijke homepage: www.ayurvedicstudies.nl

Academy homepage: www.ayurvedanetherlands.com

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.